NYHETER 2018

 

18.03.2019

Nanduhria's Nori "Oj" har blitt pappa til 8 valper (4 røde og 4 svarte), hos kennel Lann Morian i Sverige. Gratulerer så mye! Det finnes rød hannvalp for salg.

Nytt tilskudd til kennelen, tervueren født i malinois kull. Belgerulven's Especial, sameies med kennel High-Limits og bor i Kristiansand hvor hun skal trenes i IGP (IPO) av Tanya. Det blir spennende å følge dem :-D

Oppdatert helse -og resultater, samt annen relevant informasjon om tidligere kull. Gi gjerne beskjed om det er noe du ser mangler om din hund!

Har endelig fått ut MH-beskrivelsene til N-kullet (mangler bare Nahar sin, som ikke er redigert ferdig enda), samt linket opp video der det finnes. Har linket opp videoene til I - og M-kullet også. Video og protokoll bør sees sammen!

Lagt ut mer informasjon om Heli på hennes side. Hun er overført til fòrvert, da vi ikke ønsker flere kull pga påkjenningen valpetiden var for henne. Hun tappet seg fullstendig og gikk ned mange kilo..

I midten av mai skal vi på MH med O-kullet, så det blir spennende!

Ellers så har vi mange planer på gang... men alt til riktig tid!

GRATULERER!

Gratulerer Mona og Narmasil "Saxe" med å bli godkjent som Servicehund og videre utdannelse (I-test)

 

Gratulerer Nanduhria's Hasufel "Haizee" og Veronica med debut i Rally klasse 3 med 198/200poeng!! Første plass og direkte opprykk til Elite.

 

Gratulerer så mye til Nea og Nanduhria's Madril "Majlo" med flere titler i Rally lydighet!

 

Nanduhria 's Nori "Oj" til høyre og Mynta med valpene under.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulerer Anette og Nanduhria's Össe "Tzili" med RL2!

 

11.12.2018

Nanduhria's Nori "Oj" har godkjent L-test! Han er første norskoppdrettede groenendael som har godkjent for både patruljehund i politiet og som vekterhund. Den andre vi kjenner til i Norden, er hans morfar Kepler/Eskil i Sverige. Vi ønsker Fredrik og Oj lykke til videre! Rett over nyåret skal broren Mikko også gjennom L-test, så det gleder vi oss til!

Nanduhria's N-kull har gjennomført MH og 2 har godkjent Ferdselsprøve (BH). Vi er veldig fornøyd med hele kullet ;-D Endelig ser all avlsplanleggingen ut til å være vellykket! Jeg ser jo at det er linja til Tyra jeg har lykkes mest med, men kanskje fordi jeg har mest kritisk til hvilke hanner jeg har brukt på henne også... uansett så er I-kullet og N-kullet så langt de jeg er mest fornøyd med - men nå ser O-kullet også til å være bra, så får vi se på MH og når jeg får sett alle litt mer.

Helseinformasjon er oppdatert på M, N og O-kullet. Minto er dessverre avlivet på bakgrunn av ustø bakpart. Veterinær mistenkte DM, men veterinær anbefalte dessverre ikke eier obduksjon... for sent da jeg ble informert. Vi har testet søster Morwen "Nova" for både SDCA 1, SDCA 2 og DM. Hun er fri og ikke bærer, vi tar derfor valper på Nova. Hun er frisk og rask og trens i både agility og bruks. De andre søsknene er også friske.

Snart skal både tervueren importen, "Twix" og Nanduhria's Oyna "Lilo" røntges.

Vi planlegger en ny fransk import sommer/høst 2019, denne gang en svart tispe og groen linja har vi fra før, som vi har vært fornøyd med. Det blir spennende å se om det blir noe denne gang! Tispen har fått confirmè (godkjent som groenendael - krav til alle som skal avles på) på utstilling og vi venter på røntgen resultatet. Far til kullet blir en velkjent fransk ring 3 tervueren som var selectif -15,-16 og-18. Han er 7 år og fortsatt frisk, samt har gitt veldig mange bra avkom.

01.06.2018

Vi hadde Mentalbeskrivelse for M-kullet forrige helg. Er sånn passe fornøyd med resultatet, da et par av de kunne vært mer sosiale, samt ønskes noe høyere nysgjerrighet. Ellers så var det gode avreageringer uten redsler, lite jakt, bra lekelyst, bra mot og alle helt skuddfaste. Mitharan "Mio" ble brutt da han prøvde å bite testleder. Protokoller og videoer publiseres fortløpende de neste dagene. Minto har kun tatt en forkortet uoffisiell versjon, men vi håper han tar den offisielle, da den var veldig bra! Madril tok sin i Sverige den 5.mai.

High Limits breaking Bad har fått seg et hjem der hun skal trenes til å bli redningshund, lik sin mor. Bazooka og Lisbeth er allerede i gang med valpetrening, og så langt ser valpene i kullet ut til å være trygge, sosiale, nervefaste og driftige hunder med god lekelyst.

Valpene i Frankrike døde dessverre før de ble født, så det var veldig leit. Vi avventer litt med å ta inn flere nå, da vi har flere unge hunder allerede. Vi vil se hvordan de nye linjene utvikler seg ifht videre planlegging.

10.04.2018

Nanduhria Spinoy de Contrescarpe (tervueren) ble hentet i Frankrike den 9.mars! Hun er bare helt herlig! Hun sameies med Elisabeth J Weber på kennel Spinoy i Sverige, men skal trenes i IPO hos fòrvert Hanna Karoline i Sandefjord. Planen er at jeg skal ha et kull med svarte og Elisabeth et kull med terv. Disse linjene er helt nye her i Norge/Sverige, så det blir veldig spennende å se hva hun kan tilføre oss!
Spørs om ikke jeg må endre overskriften i banneret her, da jeg også ønsker tervueren fremover - de helt røde med god maske er bare flotte!

Vi søker delfòrvert til tispe etter IPO 3 Cashew vom Forster Hexenkessel (terv) og BH SAR Nanduhria's Lalaith. De er nå snart 3 uker og leveringsklare i slutten av mai. Alle valpene er sorte, og det er også hanner som søker et aktivt hjem! Du finner mer info om kombinasjonen her.

Vi har nyheter om M-kullet også, 3 av de er røntget HD A og AD 0. Morwen "Nova" er også øyenlyst fri og sjekket fri for spondylose. Hun er også DNA testet for SDCA 1/2 med resultat N/N (dvs ikke bærer av Ataksi). M-kullet skal på MH i løpet av april/mai. Fire av de (Morwen, Morhir, Mitharan og Malcamion) skal delta på NBFK avd O/A sin MH 26.mai. Madril skal ta MH i Sverige nå i april. Eier av Minto hadde dessverre ikke anledning nå, men tar den senere. De gjorde forøvrig en veldig bra uoffisiell test i høst.

Ellers så søker vi bruksinteressert fòrvert til groenendael import fra Frankrike i september. Tispa er nemlig bekreftet drektig og venter valper om 2-3 uker. Denne skal sameies med Veronica på kennel High Limits.

Til høsten reiser vi til Sølen for et kenneltreff fra 13-16 september! Håper mange vil bli med! Det blir hovedsakelig brukstrening som rundering, spor og lydighet. Vi samler alle Nanduhria hundene i en gruppe. Se arrangementet på Facebook siden til NBFK avd Oslo og Akershus.

25.01.2018

Nanduhria's Oin (blå) født 14.11.2017 søker aktivt hjem! Han er sosial, god lekelyst, samarbeidsvillig og kontaktsøkende, bra matdriv og vant til andre hunder, hester mm. Se flere bilder og videoer i facebook gruppa "Nanduhria working groenendaels".

Se også under Valper her.

 

Tervueren importen fra Frankrike er nå 11 uker og ser helt fantastisk ut! Vi gleder oss til å treffe henne!

Vi søker forhåpentligvis delfòrvert til groenendael tispe som ventes født i midten av mars, levering i midten av mai.
Du finner mer info om kombinasjonen her.

 

Neste valpekull er ikke planlagt før 2019. Da har vi planer om et kull med norsk, svensk brukschampion, nordisk vinner rundering, norsk, svensk lydighetschampion, NV-92,-94, Int N S Uch Chac Mool C av Nangijala. En fantastisk hund som var far til stamtispen vår, Tyra.. Vi gleder oss masse til dette og er dypt takknemlig over å få bruke av hans dyrebare nedfrosne dråper... Ikke helt bestemt hvilken tispe, da vi venter på øyenlysningsresultat først.

Vi planlegger også å bruke en svært fremgangsrik groenendael fra Belgia, han har konkurrert og vunnet masse i Mondioring 3 og Ring 1,2 og 3, samt har i tillegg CACIB på utstilling. FCI Belgium work champion, selected championship Belgium ring 2013, 2014
Winner Grand Prix CAC 2015, 2017. Han har en svært spennende stamtavle!

 

NYHETER 2017

08.10.2017

Vi søker etter bruksinteressert fòrvert til import, tervueren tispe fra mars 2018. Bruksinteressert menes bruks, RIK, redningshund etc.

Vi søker forhåpentligvis også etter bruksinteressert fòrvert til groenendael tispe (kryssparring groen x terv), import fra Frankrike fra ca september 2018. Vi venter fortsatt på løpetiden..

17.09.2017

Heli Volant du Josar er paret med den hollandske hannen KNPV PH1 Gonzo des Feès d'Ebene. Valper ventes 15. november! For deg som ønsker en ny treningskamerat. Forventes å bli nervefaste brukshunder til all slags hundesport.

02.04.2017

Valper født 18.mars. Leveringsklare i midten av mai! Det ble 5 tervueren hanner, 2 groenendael hanner, 1 tervueren tispe og 1 groenendael tispe. Vi søker delfòrvert til svarte tispa (1 kull) og svart hann selges til redusert pris med avlsrett.

21.01.2017.

En hannvalp fra M-kullet på 3 måneder søker aktiv deleier/fòrvert. Ta kontakt for mer informasjon, men kun seriøse henvendelser fra deg som ønsker å bruke hunden i en eller annen hundesport!

Vi har vært i Frankrike og parret Nanduhria's Iarath "Cookie" med Fransk Ring 2 Hubert du Domaine D'emyty. Det er også en kryssparring Groenendael x Tervueren fra brukslinjer. Se mer info på working-dog.eu her. Onkelen til Hubert er den velkjente FR 3 Espoir de Marfran, men siden han har veldig mange kull etter seg, følte vi at vi ønsket noe annet men samtidig beholde den linjen. Ellers så var Bax, far til Hubert en stabil, sosial og utmerket brukshund som konkurrerte i Fransk Ring 3. Vi har også Nimba, Cerdan, Lewis, Helliot, Uji du Musher, Duke, Salte Cabre og flere kjente hunder bakover. Delfòrvert søkes til tispe. Dette er valper for deg som ønsker en bruks -og familiehund. Sosiale og nervefaste, velbalanserte, miljøsterke, belastbare og skuddfaste! De forventes også å bli rasetypiske, men ikke for deg som er interessert i å reise rundt på utstillinger.. Se mer på valpesiden.

Vi søker også fòrvert til en import fra Frankrike fra juli 2017 (hun er da 4 måneder når hun kommer hit). Det er en Tervueren tispe fra meget gode brukslinjer med en svært interessant stamtavle. Her har vi faktisk ikke Atos og Elgos i stamtavlen - og det trenger vi siden de er bak nesten alle brukslinjene på de langhårede i dag... Det er endel KNPV linjer i denne også. Far er KNPV PH 1, KNPV Obj Impress de la Rouquine og mor er Cedille de Nelly des Beaux Peupliers.

Kullsiden/helse er oppdatert.

 

NYHETER 2016

26.11:

Vi har en eller 2 hannvalper for salg. Både for deg som ønsker en hund til redning, bruks eller lydighet, agility og deg som ønsker en hund til IPO! Kontakt oss for mer informasjon. Vi søker også delfòrvert/deleier til hannhund.

Se mer informasjon her.

13.10

Valpene til Winna og Dexter er født! Det ble 5 hanner og 1 tispe, alle svarte! Vi søker fòrvert til tispen. Ønsker oss redning-/bruks-og/eller IPO interessert hjem på Østlandet, Oslo mm. Helst ikke mer enn 2-3 timer fra Fredrikstad. Det viktigste er at det er et aktivt hjem med interesse for en hundesport og vi stiller ikke krav til noen bruksmeritering. Søker også fòrvert/deleier til hannhund. Ta kontakt for mer informasjon!

Det ble dessverre en del som ble uten tispevalp denne gang, men vi planlegger nytt kull med parring i desember/januar. Det er også en godkjent kryssparring Tervueren x Groenendael. Denne gang reiser vi til Frankrike med Nanduhria's Iarath "Cookie" for å treffe Fransk Ring 2 Hubert du Domaine D'emyty. Se mer info på working-dog.eu her. Legger det inn på valpesiden senere.

Nå har vi lagt ut MH beskrivelsene til I-kullet (IPO 3 Lann Morian Kepler x BH Nanduhria's Hasufel). Se protokollene her.

 

16.08.2016

Gratulerer så mye til Susanne og Nanduhria's Iaurwath "Mira" som ble A-godkjent ettersøkshund i NRH i forrige uke Vi er kjempe stolte! 

Gratulerer så mye til Anniken og Nanduhria's Fargo med tittelen "Årets Belger" i Freestyle klasse 2, Heelwork to music Klasse 1 og Rally-lydighet klasse Elite i 2016. Dere er flinke!

Gratulerer til Kennel High Limits og Berit med Lalaith "Lala" for bestått klasse B i Norske Redningshunder!

Gratulerer til Isabel og Nanduhria's Iarath "Cookie" med Gk UHP og LP1 Diplom.

Valper planlegges etter Nanduhria's Glorfindel og IPO 3 My's Lya Dexter av Dionis. Det er en kryssparring Groenendael x Tervueren, og vi er utrolig spent på denne kombinasjonen! Vi ser frem til å få inn helt nytt blod til våre linjer. Begge foreldre er nervefaste og velbalanserte, miljøsterke og sosiale. Vi forventer valper som vil egne til all slags hundesport, men ikke for deg som vil satse på utstilling. Det kan komme både tervueren og groenendael. Vi søker fòrvert til Groenendael tispe.

Vi søker også fòrvert til importer - tervueren tispe født i mallekull og til en tervueren tispe fra rene bruksmallelinjer. Ønsker oss bruks-og/eller IPO interessert hjem på Østlandet, Oslo mm. Helst ikke mer enn 2-3 timer fra Fredrikstad.

Tidligere kull er oppdatert på helse og resultater.

Under har vi Anniken og Fargo.

2

Her har vi Isildur "Loke" i Danmark.

01.02.2016

Det ble dessverre ingen valper etter Emma og Gonzo i fjor. Vi planlegger imidlertid å reise til Nederland for å bruke KNPV PH1 Gonzo des F'ees D'ebene Heli du Volant du Josar sommeren 2017 eller våren 2018. Se mer informasjon på working-dog.eu her.

 

NYHETER 2015

 

16.05.2015:

Turen til Holland gikk veldig bra. Vi likte hannhunden og godt var det, ellers hadde vi reist hjem uten parring! Han var akkurat slik jeg ønsket han skulle være. Han var avbalansert og veldig sosial. Han var også kontaktsøkende. Det er stor forskjell på han om han er på klubben eller hjemme - akkurat hva vi ønsker. En tydelig av og på bryter uten stress!

Emma har også mye drifter og er superklar på trening. Det er fører som ikke alltid klarer å henge med... Hun gir seg aldri verken på feltsøk, spor eller rundering. Selv om hun er forholdsvis stor, er hun rask på agilitybanen også. Gonzo er heldigvis mindre og kortere i ryggen enn henne. Han har en kvadratisk kropp, og også tjukkere underull enn Emma.

Valper ventes i midten av juli, leveringsklare i midten av september! Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Gonzo to the left and Emma to the right.

 

12.05.2015

Vi reiser til Holland med Nanduhria's Dervorin "Emma" for å treffe den enestående politihunden, KNPV-PH 1 Gonzo des F'ees D'ebene. Han har HD A, AD 0, øyenlyst i april, samt DNA testet ok. Han er kun 4 år gammel, og 3/4 bror til Fuscienne, FR 3 Fils og MR 1 Fuzion. Vi forventer sosiale og utmerkede brukshunder som vil egne seg til både bruks, agility, redning og IPO. Det er svært viktig for oss at valpene er stabile i nervene og kan leve som både familie -og brukshund! Vi søker delfòrvert til tispe. Ta kontakt for mer informasjon!

Under ser dere Gonzo under politihund trening. Han er forøvrig til daglig en familiehund med barn og bor sammen med en annen hannhund og en tispe.

Her er Gonzo sammen med korthårede X-malinois Eddy og Eddy's søster (terv).


+

Februar 2015:

Haizee fikk 3 tisper og 5 hanner den 5.januar. Alle svarte. Det er 2 lovende hannhunder igjen. De vil egne seg for all slags hundesport og er leveringsklare 2.mars!

Vi planlegger valper på Dervorin "Emma" og KNPV-PH1 Politihund Gonzo des fes D'ebene. Vi forventer sosiale og utmerkede brukshunder som vil egne seg til både bruks, agility, redning og IPO. Det er svært viktig for oss at valpene er stabile i nervene og kan leve som både familie -og brukshund!

Det planlegges valper etter Nanduhria's Helluin i California, USA. Se mer her.

Nanduhria's Goldberry i Finland venter valper i slutten av mai. Se mer her.


NYHETER 2014
+

05.11

  • Veronica har vært i Finland og parret Haizee med Riku! Se valpesiden

  • Heli Volant du Josar har kommet til Norge. Det blir spennende å se hvordan hun utvikler seg. Hun er fra en godkjent kryssparring malinois/groenendael. Hun blir lagt inn her etter hvert, men stamtavle og bilder kan ses hos medeier Veronica her.

  • Anniken og Nanduhria's Fargo har tatt bronsemerket i lydighet. De fikk 175,5 av 180p. Gratulerer! De skal også representere Norge under det Nordiske mesterskapet i Freestyle på Lillestrøm i november. Lykke til!

  • Trude og Nanduhria's Dervorin "Emma" har deltatt i lydighet klasse 1 med flott resultat og 1.plass. Gratulerer!

  • Susanne og Nanduhria's Iaurwath "Mira" har gjennomført MH (mentalbeskrivelse) med et godt resultat. De trener også iherdig med redningshundene. Bra jobba!

  • Helsesiden er oppdatert

Bilde av Heli.

12.08

Bruksinteressert fòrvert søkes til tispevalp fra USA. Egner seg til all slags hundesport.

Hun vil være 6-7 mnd når hun kommer hit og det er mest sannsynlig i løpet av september. Hun er trent litt i spor og bitearbeid allerede. Her har vi både franske og amerikanske malinois brukslinjer.

Ta kontakt for mer informasjon! Kristine eller Veronica.

11.06

Valper planlagt etter BH Nanduhria's Hasufel "Haizee" og BH IPO3 High Spirited Ancara "Riku"

For deg som ønsker en velbalansert, sosial og nervesterk brukshund med masse motor! Riku deltok i IPO under FMBB 2014 i Finland - som eneste Groenendael! De gjorde det veldig bra. Han er kun 4 år gammel, så fremtiden er spennende!

Vi forventer valper som kan brukes til all slags hundesport ;-)

Løpetid ventes når som helst og Veronica Olsen skal ha valpene, men de registreres under kennel Nanduhria.

Mer informasjon her; www.te-belgians.com

 

Haizee har gjennomført Ferdselsprøve og har nå tittelen BH! Gratulerer så mye:-)

Helsesiden (Tidligere kull) er oppdatert.

Det planlegges valper etter Nanduhria's Helluin "Hawannah" i USA våren 2015. Se kennel Thargelion.

Neste kull planlegges sommer/høst 2014.

MH beskrivelse for I-kullet vil være høsten 2014.

Lann Morian Kepler "Eskil" (far til I-kullet) har bestått den svenske korningens mentaldel med 494 poeng (av 500p)!

Han har også bestått IPO 3 prøva, samt fått opprykk til lydighet klasse 3. Gratulerer!! I tillegg til det er han nå vekterhund.

 


Nyheter 2009 - 2013


 

 

Besøkende i dag:  | Antall besøkende siden 05. april 2010:  | Online nå: